Fabrikanten zien noodzaak om productinformatie te borgen

 

vrouw supermarkt zuivel

Steeds meer fabrikanten zien de noodzaak in om productinformatie op één centrale plek te borgen. Eind 2014 gaat er met de Europese Verordening 1169/2011 Voedselinformatieverstrekking een aantal nieuwe regels van kracht. Voor zowel voorverpakte als ook voor onverpakte producten worden er eisen gesteld aan de beschikbaarheid van allergeneninformatie. Voor alle voedingsverstrekkers (van de slager tot aan sterrenrestaurant) is het verplicht om allergenen in de producten te herkennen en te kunnen communiceren. Fabrikanten krijgen van afnemers steeds vaker de vraag om deze informatie te leveren.

Het is noodzaak om dit via een digitale weg te doen, het liefst via één centrale plek. Dat is wat PS in foodservice doet. Zij zijn in korte tijd heel snel gegroeid. Vier jaar geleden begon PS met ‘slechts’ tachtig merken… Duizend merken in vier jaar tijd is een mijlpaal en dat mag worden gevierd. Hoe? Met een feestelijk Merkenmagazine.

Allergeneninformatie en voedingswaarden

In de database van PS in foodservice staan van elk product informatie over onder meer allergenen, ingrediënten en voedingswaarden. Fabrikanten kunnen zo op één plek hun productinformatie borgen en via de tools van PS in foodservice productinformatie delen met hun professionele afnemers en consumenten.
Erg handig als je wilt weten welke allergenen, hoeveel kcal of welke voedingswaarden een product bezit. Alle producten mét hun informatie zijn gratis te zien in het Foodbook: www.psinfoodservice.nl.

Comments are closed.